

Hallo, lezers! Ik ben Michiel, geboren op 22 september 1992, en ik heb altijd een passie gehad voor lekker eten. In feite, om het nog specifieker te maken, ben ik dol op alle soorten keukens. Maar als ik mijn favoriet moet kiezen, dan staat de Italiaanse keuken steevast op nummer 1. Er is iets betoverends aan de eenvoud van een goede pasta of een smaakvolle pizza. Deze passie is zo diepgeworteld dat ik op zondagen met plezier mijn tijd besteed aan het maken van zelfgemaakte pastasaus of het laten rijzen van deeg. Als je van eten houdt, weet je dat goede dingen tijd en toewijding vergen.
HET IDEE
Op een dag zat ik samen met mijn broer en deelde ik een wild idee met hem: een pizzaoven kopen en in de tuin plaatsen. Op dat moment woonde ik nog thuis, dus mijn broer stelde voor om een mobiele pizzaoven met wielen te overwegen, zodat ik deze kon meenemen als ik ooit het ouderlijk huis zou verlaten. Dit eenvoudige gesprek zette een idee in beweging dat later zou uitgroeien tot iets bijzonders.
Voordat ik het wist, begon ik steeds meer over dit plan te praten, tot ik uiteindelijk de eerste stap zette om samen met mijn broer op zoek te gaan naar een geschikte oven. Mijn broer, een technicus in hart en nieren, was snel bereid om de leiding te nemen bij het bouwen van een pizzaoven-aanhanger. Alles viel op zijn plaats, en het was tijd om het gaspedaal in te drukken.
Het resultaat
Michiels Pizza was geboren. Waarom die naam, vraag je je misschien af? Simpelweg omdat ik geen Italiaanse verwijzing wilde in de naam. Hoewel ik immense bewondering heb voor Italië, zijn mensen en, natuurlijk, hun overheerlijke keuken, voel ik me nog steeds 100% Belg. En dat wilde ik ook uitstralen. Mijn pizza's zijn een weerspiegeling van mijn Belgische roots, gemaakt met lokale ingrediënten en veel liefde. Ik maak alleen pizza's waarvan ik zelf hou, inclusief die met ananas, ja, zelfs Hawai. Want eerlijk is eerlijk, verse ananas is gewoon onweerstaanbaar, zelfs bovenop een pizza.
Dus, je kunt gerust stellen dat ik niet de doorsnee pizzacateraar ben, en dat is helemaal oké. Blijkbaar zijn er genoeg mensen die dezelfde smaak hebben als ik, en dat maakt het alleen maar leuker om te delen. Mijn culinaire creaties zijn een weerspiegeling van wie ik ben als persoon, hoe ik me voel en mijn algehele kijk op het leven. Mijn filosofie is simpel: doe wat je graag doet en luister altijd naar je gevoel, want dat zal je nooit teleurstellen.
Michiels Pizza is mijn culinaire reis, mijn passie, en mijn manier om liefde voor eten te delen met anderen.
Andere blogposts



